Hamilton: «Ο Norris έπρεπε να υποχωρήσει στην πρώτη στροφή»


Ο 7κις παγκόσμιος πρωταθλητής πιστεύει ότι ο αγώνας του Norris θα είχε καλύτερη έκβαση αν έδινε τη θέση του στην εκκίνηση του αγώνα sprint στην Κίνα, χωρίς να αμυνθεί.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Sam Bloxham for Mercedes-Benz Grand Prix ltd.
  • 20/4/2024

Ο Lando Norris εκκίνησε το sprint του GP Κίνας από την pole position, μετά τις χαοτικές κατατακτήριες που προηγήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής. Ωστόσο, ο Lewis Hamilton, που ξεκινούσε δίπλα του, από τη δεύτερη θέση, ήταν εκείνος που κατάφερε να τεθεί επικεφαλής του αγώνα sprint μετά την πρώτη στροφή.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής «κλείδωσε» την εσωτερική γραμμή και την κράτησε στο σύμπλεγμα των στροφών 1 και 2, ενώ ο Βρετανός της McLaren προσπάθησε να αμυνθεί από την εξωτερική, καταλήγοντας στο ακάθαρτο μέρος της πίστας και χάνοντας την πρόσφυση. Έπεσε γρήγορα πίσω από τις δύο Ferrari, στην έβδομη θέση, με την κορυφή να βρίσκεται πλέον πολύ μακριά.

Με δεδομένο τον εξαιρετικό ρυθμό που έδειξε η MCL38 την Παρασκευή, ο Hamilton πιστεύει ότι ο Norris θα έπρεπε να έχει αντιμετωπίσει τη μεταξύ τους μάχη με εντελώς διαφορετικό τρόπο

«Προφανώς έκανα μια εξαιρετική εκκίνηση κι είχα την εσωτερική γραμμή. Προσπάθησε να κρατήσει την εξωτερική και πίεζε στο μέγιστο. Χρησιμοποίησα ό,τι είχα για να προσπαθήσω να κρατήσω τη θέση, και τελικά, βγήκε στο ακάθαρτο κομμάτι της εξωτερικής,» είπε μετά το τέλος του sprint.

«Υπάρχει ένα σημείο, που, αν πας λίγο πιο μακριά, δεν υπάρχει καθόλου πρόσφυση. Σε αυτό το σενάριο, θα ήταν καλύτερο για εκείνον να υποχωρήσει και να βρεθεί απλά πίσω μου. Λογικά θα είχε τον ρυθμό να με προσπεράσει αργότερα.»

Ο καθαρός αέρας που είχε μπροστά του ο Hamilton, μετά την αποχώρηση του Norris από το πλάνο, του έδωσε πλεονέκτημα, έναντι του Fernando Alonso, που σε εκείνη τη φάση ήταν δεύτερος. Κατάφερε να χτίσει μια υγιή διαφορά από τον Ισπανό, με αποτέλεσμα να μπορέσει να εξασφαλίσει ουσιαστικά τη δεύτερη θέση, αφού τον προσπέρασε ο Max Verstappen, που κέρδισε τον αγώνα.

«Είχα ξεχάσει πώς είναι να είσαι στην πρωτοπορία κι ήμουν πολύ ευγνώμων για τη στιγμή,» εξήγησε. «Ήμουν πολύ τυχερός με τη βροχή χθες, που κατάφερα να την εκμεταλλευτώ, επειδή ο ρυθμός μας στο στεγνό δεν είναι τόσο δυνατός, ώστε να μπορούμε να κατατασσόμαστε τόσο ψηλά.

«Όμως το εκμεταλλεύτηκα στο έπακρο, έκανα καλή εκκίνηση και μετά κατάφερα να κρατήσω τον Fernando πίσω μου και να χτίσω τη διαφορά μεταξύ μας. Ειλικρινά, έμαθα πολλά για το μονοθέσιο, που τουλάχιστον μας έχουν δώσει μια κατύθυνση σχετικά με το τι πρέπει να βελτιώσουμε. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι ξανά εδώ.»